De commissies

Een vereniging als Simon Stevin is niet draaiende te houden zonder de hulp van verschillende vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn onderverdeeld in verschillende commissies. Hieronder vind je een overzicht van alle commissies die momenteel actief zijn binnen Simon Stevin. Ben je nog geen lid van een commissie, maar lijkt je dat wel leuk? Vraag dan bij het bestuur naar de mogelijkheden of bezoek een van de commissie-infolunches. 

Doorlopende commissies

Lustrumcommissie

De zestigste verjaardag van de Vereniging komt alweer dichterbij. Dit twaalfde Lustrum van de Vereniging zal gevierd worden met Interessante lezingen en excursies, spectaculaire activiteiten en grootse feesten. De Lustrumcommissie gaat ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van een fantastische zestigste verjaardag.

Lees verder

Bestuursjaar 60

Activiteiten Commissie

Jaarlijks doen een aantal eerstejaars studenten hun eerste ervaring op met commissiewerk binnen de AcCie; de activiteitencommissie. Zij organiseren verschillende activiteiten, van speciaalborrels tot lasergamen, toegankelijk voor eerstejaars en af en toe ook voor alle leden van Simon Stevin. Wat zou de AcCie dit jaar voor ons in petto hebben?

Lees verder

Almanakcommissie

De almanakcommissie met de leus 'wordt aan gewerkt' maakt een almanak over het 59e verenigingsjaar.

Lees verder

Bierbrouwcommissie

Staelen Stevin, de bierbrouwcommissie der W.S.V. Simon Stevin is in 2010 opgericht om de studievereniging te voorzien van unieke en speciale biertjes waar de vereniging trots op kan zijn. De commissie is begonnen met een enkele 20L kookketel en veel hand- en beunwerk om telkens een ander brouwsel te kunnen presenteren. Inmiddels is de commissie in het bezit van een uitgebreide HERMS installatie, volledig ondersteund door regeltechnische software zodat op vakkundige wijze 40L batches kunnen worden gemaakt.

Lees verder

Bijzondere Activiteiten Commissie

De Bijzondere Activiteiten Commissie, ofwel de BACo, verzorgt iedere donderdag een borrel in de prachtige De Weeghconst, gelegen in de kelder van W-laag. Naast de gewone borrels op de donderdag verzorgen wij meerdere speciaalborrels zoals de Sinterklaasborrel en de legendarische Duitse borrel. Hiernaast worden er ook verschillende Activiteiten georganiseerd die hoogstwaarschijnlijk ook wel iets met bier te maken hebben. Na afscheid te hebben genomen van zes Bijzonder ervaren en gezellige BACo-leden en na de komst van zes nieuwe leden, gaan we dit jaar tegemoet met een gezellige commissie van dertien man.

Lees verder

Commissie Battle Commissie

De BattleCie is de commissie verantwoordelijk voor de onderlinge commissieactiviteiten. Wij nemen het stokje over van voorgaande besturen en zijn, in dit 60e jaar, officieel een commissie geworden! Wij organiseren, namens het bestuur, de gecontroleerde chaos genaamd “de commissiebattles”, als bedankje voor de actieve Simonleden. Gedurende het jaar wordt zo gestreden om de befaamde wisselbeker om vervolgens één commissie te kronen tot winnaar van het 60e Verenigingsjaar!

Lees verder

Euroreiscommissie

Hallo, wij zijn de Euroreiscommisie 2017. Wij hebben net als onze voorgangers de taak een reis naar een land ergens in Europa te organiseren namens W.S.V. Simon Stevin. Dit keer zal deze naar Denemarken gaan. De Euroreis is bedoeld voor leden van W.S.V. Simon Stevin en zal in het land van bestemming naar verschillende bedrijven gaan die interessant zijn voor werktuigbouwkundigen. Naast de leerzame en vooral leuke excursies naar bedrijven worden er ook genoeg andere dingen gedaan.

Lees verder

Meerderejaars Activiteiten Commissie

De MAcCie is de commissie die zich ontfermt over de beroemde en beruchte W-feesten. Maar het blijft niet bij deze mooie avonden, ook twee uitdagende activiteiten staan op de planning. Als klap op de vuurpijl organiseert de MAcCie dit jaar weer het MAcCie-weekend, dat alleen maar nog gaver kan worden!

Lees verder

MeisCie

Iedereen weet dat het aantal vrouwen bij werktuigbouwkunde aanzienlijk laag is. Juist daarom is in het 55e levensjaar van W.S.V. Simon Stevin de MeisCie opgericht. Het doel was, en is nog steeds om drie leuke en gezellige activiteiten te organiseren die voornamelijk gericht zijn op vrouwen. Na veel succesvolle activiteiten is het dit jaar aan ons de taak om ervoor te zorgen dat de W-vrouwen weer een aantal ontspannende manloze avonden tegemoet gaan.

Lees verder

Onafhankelijke Financiële Adviescommissie

In 1995 heeft de vereniging een financiële adviescommissie opgericht, de Onafhankelijke Financiële Advies Commissie, kortweg de OFAC. In deze commissie zitten als vaste leden twee oud-penningmeesters. Daarnaast wordt de OFAC uitgebreid met extra leden voor de verificatie van een aantal activiteiten. Bovendien kijkt de aankomend penningmeester mee om kennis op te doen en toe te zien op een goede afhandeling van de financiën van het huidige verenigingsjaar.

Lees verder

PaparaCie

Om na te kunnen genieten van elke activiteit is er de PaparaCie! Zij verzamelen beeldmateriaal van elke activiteit, om zo aan het einde van het jaar een aftermovie te kunnen maken van de gaafste activiteiten. Ook maken ze foto’s, die teruggekeken kunnen worden op Facebook of op het scherm in de Simonkamer.

Lees verder

ReAcCie

De ReAcCie, de leukste eerstejaarscommissie van Simon Stevin, bekommert zich dit schitterende lustrumjaar over het uitbrengen van het jaarboek, dit maal in sprookjesstijl. Eveneens zullen zij de Biergames op zich nemen, die dit jaar nóg leuker en spannender zullen zijn dan ooit tevoren.

Lees verder

Redactiecommissie

Met de Simon Ster als verenigingsblad, die 6 keer per jaar uitkomt, is natuurlijk ook een redactie nodig. De Redactiecommissie heeft dan ook als taak om de Simon Ster van het begin tot het eind te vullen met leuke en interessante artikelen. Daarnaast zorgen ze voor de verspreiding van het blad binnen de faculteit.

Lees verder

SiLiCo

Zingen is goed en bovendien erg leuk. Zo heeft het een positieve invloed op bijvoorbeeld hart en longen. Ook vermindert het onder anderen stress, verhoogt de weerstand, maar zingen is ook goed voor het humeur. De een zingt liever solo onder de douche, de ander verenigt zich in een koor of een ander zanggezelschap. Echter is er altijd een verbindende factor: de passie voor het zingen van liederen. Wij, als Vereniging (zijnde) zingen ook met grote regelmaat. Het Simonlied wordt altijd uit volle borst meegezongen, echter bestaat de kunst der muziek uit meer dan alleen het Simonlied. Daarom is het belangrijk om naast de werktuigkundige kennis ook de muziekkennis van de leden te verbreden. Tijd voor een commissie die wederom een handzaam boekje ontwerpen, met daarin alles wat men zingen wil.

Lees verder

Sportcommissie

De SportCie is de sportiefste commissie van heel Simon. Deze commissie organiseert vooral sportieve activiteiten. Ze organiseren verschillende toernooien. De afgelopen jaren heeft trefbal, hockey en rugby op het programma gestaan. Het is goed om te zien dat deze commissie het goede voorbeeld geeft op het gebied van sport en beweging, zo doet de SportCie ieder jaar mee met de dommelloop. Verder zorgt de SportCie ervoor dat er ieder jaar weer teams van Simon mee kunnen doen aan de Batavierenrace. Dit is de grootste estafetterace van de wereld en het is super gaaf om er een keer bij te zijn.

Lees verder

Symposiumcommissie

De Symposiumcommissie organiseert ieder jaar het Symposium, een dag vol werktuigbouwkunde. Dit jaar is het thema: Security, a life saving industry. Binnen dit thema zullen verschillende bedrijven lezingen en pitches geven en daarnaast zijn er ook interactieve cases.

Lees verder

Vervaardigingscommissie

De vervaardigingscommisie is verantwoordelijk voor het organiseren van een heus vervaardigingsweekend. In dit weekend zullen cursisten een door de commissie ontworpen voorwerp vervaardigen. Vanaf het begin van het jaar is de commissie bezig op het voorbereiden van dit weekend. Wat gaan we bouwen? Hoe gaan we het bouwen? Duurt dit niet te lang? Zijn enkele vragen waar dat de commissie voor dit weekend op focust. Vorigen vervaardigingsprojecten waren o.a. zeepkisten, olievat-bbq’s en een elektrische skateboard. Dit jaar zal er een klok worden vervaardigt, die wordt aangedreven m.b.v een planeettandwielmechanisme. Niet alleen zullen cursisten tijdens dit weekend een zelf vervaardigde klok mee naar huis nemen. Ook zullen zij meer leren over de fabricage van de klok, elektronica, lasercutten en wat er allemaal nog meer bij komt kijken. Het beloofd in ieder geval een leuk, interessant en boven alles gezellig weekend te worden.

Lees verder

WebCie

De WebCie is aangesteld met als doel het verbeteren en up to date houden van de ICT voorzieningen van de vereniging, met uitzondering van de website.

Lees verder

Wervingsdagen

De commissie Wervingsdagen organiseren dè carrière evenementen van de Technische Universiteit Eindhoven; de Trainingsdagen, de Bedrijvendagen en de Gesprekkendagen. De evenementen worden georganiseerd om studenten voor te bereiden op hun toekomstige loopbaan. Zo kunnen zij aan een stageplek of baan komen die het beste bij hen past.

Lees verder

Zeilwagencommissie

Al sinds het eerste Lustrum van de vereniging zijn we met zeilwagens bezig. Inmiddels hebben we een vloot met 7 wagens en wagen nummer 8 is in aanbouw. Dit jaar gaan we 3 keer een weekend strandzeilen in de Panne en aan het eind van het jaar gaan we ook weer een Midweek lang strandzeilen. Omdat strandzeilen een heftige sport is gaan de wagens geregeld kapot. De zeilwagencommissie bouwt en onderhoud deze wagens om ervoor te zorgen dat we er veel plezier aan beleven tijdens de strandzeilweekenden!

Lees verder

Vorige jaren