De Weeghconst

Sinds begin 1997 heeft de faculteit haar eigen borrelruimte; 'De Weeghconst'. Deze borrelruimte, onder het beheer W.S.V. Simon Stevin, is de plek om na een week hard werken te ontspannen. Wekelijks vindt er dan ook op donderdag van 16:00 tot 19:00 een borrel plaats.

 

Naast de standaard borrel op donderdag zijn er door het jaar heen in De Weeghconst verschillende speciaalborrels en een aantal BACo-activiteiten. Denk hierbij aan de Sinterklaasborrel, das borrel, een bierproefavond of een pokeravond. Verder wordt de ruimte gebruikt voor afscheidsborrels van faculteitspersoneel, open dagen, vergaderingen en diverse andere kleine activiteiten.

Door de jaren heen hebben verschillende mensen hard gewerkt om van De Weeghconst tot de mooiste ontmoetingsruimte van de TU/e te maken. Sinds februari 2001 beschikken we over de huidige bar, uitgerust met twee tapkranen waarvan er een dikwijls wordt gebruikt voor speciaalbier. Verder zijn verschillende verenigingsgeschenken te aanschouwen, waaronder een wandklok, verschillend meubilair en de Wall of Fame, met plaketten van alle oude besturen. Ook is er ruimte een potje te poolen op de pooltafel en kun je spijkermeppen op het spijkerblok, Diederik Jan Willem genaamd.

Kom dus gerust onder het genot van een biertje bijpraten met je medestudenten, spijkermeppen tegen andere werktuigbouwers, een potje poolen of op een andere manier stoom afblazen van de intensieve studieweek.