De Werf

Wat onlosmakelijk met de werktuigbouwkunde is verbonden, is natuurlijk beunen. W.S.V. Simon Stevin vindt het dan ook belangrijk dat leden hier volop de mogelijkheid toe krijgen. Sinds vele jaren beschikt de vereniging over een eigen werkplaats, 'De Werf' genoemd, waar werktuigbouwers aan hun beunprojecten kunnen werken.

 

Als je je fiets moet repareren of een groter project voor jezelf of de Vereniging hebt, dan kun je tot op zekere hoogte vrij je gang gaan in De Werf. Tegen inlevering van je collegekaart als borg kun je in de Simonkamer de toegangssleutel van De Werf krijgen. Vervolgens heb je hier de beschikking over onder meer diverse slijpstenen en een groot aanbod aan handgereedschap en elektrisch gereedschap. 
Als je in een van de MIG/MAG lascursussen die de vereniging aanbiedt (hou hiervoor de agenda en posters in de gaten) je lascertificaat hebt behaald, dan wordt het aanbod aan gereedschappen in De Werf alleen maar uitgebreider. Nadat je een uitgebreide rondleiding door De Werf gehad hebt, kun je de elite Werfbos lenen, waarmee je ook toegang hebt tot het krachtstroomcircuit. Vervolgens kun je ook gebruik maken van de afkortzaag, de kolomboor en het lasapparaat.

Zeilwagens

De Werf wordt veelvuldig gebruikt door verschillende beungerelateerde commissies als de Constructie Wedstrijd Commissie (CWC), de Vervaardigingscommissie en vooral door de Zeilwagencommissie. De zeilwagencommissie is de oudste commissie van de Vereniging en bouwt en onderhoudt, in navolging van de uitvinding van Simon Stevin Brugghelinck, zeilwagens. De zeilwagenvloot, momenteel bestaande uit zeven operationele wagens, ligt dan ook opgeslagen in de Werf.

Een aantal keren per jaar worden er met deze zeilwagens strandzeilactiviteiten georganiseerd. Meestal zijn er een aantal strandzeilweekenden door het jaar heen en wordt er een midweek gestrandzeild aan het begin van de zomervakantie. Nadat de aanhanger is beladen met de nodige zeilwagens vertrekken we naar de Panne (België) of IJmuiden, om aldaar de wagens op te bouwen en het strand onveilig te maken. Als het jou ook geweldig lijkt om met 70 kilometer per uur over het strand te scheuren, wheelies te trekken of gewoon rustig met de wind door je haren over strand te toeren, dan is een strandzeilactiviteit zeker een activitiet voor jou. Hou ook hiervoor de site en de posterborden in de gaten.